Odporúčaný príspevok

Čo je ozonizér a skin scrubber?

Často sa mi stáva v práci, že sa ma zákazníčky pýtajú , čo je toto a toto Na prvom obrázku je skin scrubber používa sa na prístr...

Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 25. marca 2016

Jedlá bez mäsa - recepty 2

3) Mrkvové fašírky

  •  4 ks veľká mrkva
  • 1 ks cibuľa
  •  2 väčšie strúčiky cesnak
  • majoránka
  • strúhanka
  • biele korenie
  • soľ
  • 1-2 ks vajíčka
  • olej
Cibuľu nakrájame na kocky. Mrkvu postrúhame na hrubo. Na oleji opražíme cibuľu aj mrkvu do polomäkka. Túto zmes dáme do väčšej misky  a necháme vychladnúť. Pridáme majoránku, biele korenie, cesnak a soľ každý podľa vlastnej chuti. Pridáme vajíčko poprípade dve  a za hrsť strúhanky. Všetko dôkladne premiešame. Keramický pekáč vymažeme maslom a vložíme zmes, ktorú posypeme mierne strúhankou. Pečieme pri 180°C cca 45 min. do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou.
TIP: výborné s holandskou omáčkou
Dobrú chuť.

4) Zapekaná zemiaková kaša
  • zemiaky
  • maslo
  • červená cibuľa
  • soľ a čierne korenie
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky. Varíme v osolenej vode do mäkka. Do mäkkých zemiakov dáme maslo a rozpučíme na zemiakovú kašu. 
Očistíme si cibuľu, nakrájame na pol mesiačiky a opražíme na masle do zlatista. Osolíme a trochu okoreníme. Následne túto zmes pridáme do zemiakovej kaše. Vymastíme si plech alebo keramickú misku urobíme si kopčeky na danú porciu. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C  až kým sa neurobí kôrka. Počas pečenia môžeme na vrch dať po kúsku masla aby sa lepšie zvýraznila chuť.

Prajem dobrú chuť.

Dúfam, že Vás zaujali tieto recepty. Verím, že si ich hneď odskúšate a dáte mi vedieť ako Vám chutili poprípade ak máte obľúbene jedlá bez mäsa radi sa o ne podelíte aj ďalej.

Prajem pekný deň. :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára