- šampiňóny portobelo, hliva ustricová prípadne najlepšie čerstvé dubáky
- červená cibuľa
- kvalitný olivový olej
- čerstvá petržlenová vňať
- biele korenie
- soľ
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na olivovom oleji do zlatista. Pridáme huby pokrájané na väčšie kusy. Príliš často nemiešame aby sa huby krásne opiekli s každej strany. Osolíme, okoreníme a pridáme bohate na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakmi, chlebom.
6) Plnené paradajky
- väčšie paradajky
- soľ
- čierne korenie
- cibuľa
- pažítka
- niva
- olivový olej
Väčšie paradajky vydlabeme a zmes dáme do misky. Paradajky osolíme a obrátime na ruby na mriežku aby s nich voda odkvapkala. Tie vydlabané stredy s paradajok nakrájame na drobno, opražíme s cibuľou. Osolíme, okoreníme. Do vydlabaných paradajok dáme kvapku olivového oleja, opraženú zmes a na vrch dáme kúsky nivy. Poukladáme na plech a pečieme pri 200°C cca 25 minút.
Vhodné ako raňajky alebo ako príloha komu sa omrzeli zemiaky :)
Teším sa ak mi aj Vy napíšete do komentára nejaký ten obľúbený recept bez mäsa. :)
Prajem pekný deň :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára