Odporúčaný príspevok

Čo je ozonizér a skin scrubber?

Často sa mi stáva v práci, že sa ma zákazníčky pýtajú , čo je toto a toto Na prvom obrázku je skin scrubber používa sa na prístr...

Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 2. mája 2016

Čistenie pleti - Hĺbkové (ručné) čistenie





ČO JE TO HĹBKOVÉ (RUČNÉ) ČISTENIE?

        Ide o čistenie, pri ktorom kozmetička ručne vytláča vyrážky, ktoré sú vlastne znečistené póry pokožky. Nahromadený  hnis nemá ako vychádzať von, tak sa hromadí  v pokožke do hlbších vrstiev alebo vychádza na povrch a urobí sa hrboľček.
      Vidíme to ako červené miesto  buď s bielou hlavičkou alebo nie.
Pravidelným čistením pleti sa dosiahne to, že pleť opäť začne dýchať, zmiernia sa prejavy akné.

AKO SA TO ROBÍ?

Kozmetička čistí pleť tým, že ju najprv očistí od nečistôt, následne urobí peeling. Podľa potreby môže i nemusí urobiť masáž tváre. Ak urobí masáž môže ešte dodatočne napariť pleť na pár minút a tak môže začať čistiť zanesenú pleť. Pleť dezinfikuje pleťovou vodou s alkoholom následne nanesie masku so sťahujúcim účinkom. Ešte  ako bodku nanesie pleťový krém aby pleť bola dostatočne chránená a hydratovaná.
       Pleť po čistení je ako keby ju popŕhlila žihľava, čo je normálne a do 2 hodín odpuchne. Pokiaľ je čistenie precízne vykonané výsledok je vidno už za pár dní.
Občas sa stane, že pár vyrážok sa objaví, čo je normálne nakoľko nie vždy hnis víde z póru nakoľko je veľmi hlboko v koži a tak sa musí dostať na povrch. Pri ďalšom čistení sa odstráni.

V prípade ak sa pleť nezačne regenerovať a vyrážky nezačnú miznúť musí sa to konzultovať s dermatológom. Kozmetička vám vie iba poradiť pokiaľ je to v jej silách ale nikdy nezasahuje do liečby danej od dermatológa.

Verím, že Vám tento článok pomôže orientovať sa v názvoch, ozrejmí Vám postup čistenia pleti aby ste sa predčasne nebáli ísť ku kozmetičke na čistenie pleti.

Prajem Vám krásny slnečný deň :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára