Odporúčaný príspevok

3D mihalnice

Milé dámy, rozmýšľate, či si dáte 3D mihalnice alebo nie? Je veľa článkov pozitívnych aj negatívnych ale najlepšie je keď si každý ...

Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok, 12. mája 2016

Jedlá bez mäsa - recepty 5

ŠAFRÁNOVÉ RIZOTO (4 porcie)


Potrebujeme:

  • ryžu carnaroli alebo arborio ( originál ryža na rizotá) - 1 pohár = ryžu zásadne nepemývame 
  • 5 Pl maslo
  • troška olivového oleja
  • 2 väčšie šalotky
  • zeleninový vývar
  • soľ
  • korenie
  • balíček pravého šafránu
  • 1,5 dl biele víno
  • parmezán
Postup:

Do hrnca si dáme 1Pl masla a trošku olivového oleja. Následne speníme na drobno pokrájanú šalotku pridáme ryžu podlejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Po odparení vína pridávame po malých vareškách vývar . Rizoto musíme neustále miešať  aby sa dusilo  nie varilo preto musíme vývar pridávať postupne až kým nie je ryža polomäkká. Pridáme šafrán, okoreníme, trochu soli -vývar je slaný aj parmezán, rizoto ďalej miešame až kým ryža al dente. Vypneme plyn pridáme zbytok masla a aj parmezán podľa toho ako to chceme mať slané. Rizoto zakryjeme a necháme postáť ešte 2 minútky. 
Náš tip - podávame s opečenou cibetou  s cesnakovým maslom (viď foto)

Prajem Vám dobrú chuť :)

Prajem pekný deň :) :D